Först i kön!

Idag stod jag och min underbara flickvän i kö utanför Budo&fitness i Umeå. Givetvis var vi ute i god tid, och var där först utav alla! Om man handlade för 300:- fick man en goodiebag för ett värde av 500:- . Shysst deal!
Men det var bara de 50 första, så det var riktigt trångt när alla ville in i den lilla butiken.
 
Här nedan är det man köpte och fick med.

IOS-kartor och turf, katastrof?

 
Mina tankar har gått till detta ganska ofta när jag ser Apple-produkter av olika slag. Kommer Turf verkligen att funka med IOS, och hur bra kommer det verkligen att vara?

Om man är en inbiten turfare kanske man väljer att skaffa en android istället om man har problem med sina kartor och GPS i sin Iphone/Ipad.
Själv är jag en Android-fantast, men har ändå en Ipod och en Ipad. Jag har svårt att hitta en mp3 där jag har såpass bra batteritid som i min Ipod, det är därför jag valt att ha kvar den. Det bör nämnas att den är 5+ år gammal, men vad gör det när den fortfarande fungerar?
 
Min Ipad är 1,5 månad gammal, den gick jag när jag beställde ny internetuppkoppling till lägenheten. Helt klart en cool sak att ha, då jag inte haft en platta förut.

Då jag haft en Iphone 3G i mina unga dar föredrar jag en androidlur vilken dag i veckan som helst. Men det är klart, smaken är individuell.

Att fokusera

Att fokusera på vägen är inte alltid lätt när man är ute på sin cykel runtom i stan. Många har inte ens en hjälm på sitt dyrbara huvud. Nu kanske ni missförstår bilden, men jag ville använda den som en metafor till alla faror där ute i trafiken.
 
Jag har lagt 500 riksdaler på en hyffsad hjälm då jag inte vill bli hjärnskadad om nu det är så att man skulle ramla/bli påkörd. Nu känner jag mig väldigt säker på att just cykla, men jag har faktiskt gjort en vurpa redan. Det var första natten då det blev minusgrader i Umeå, en isfläck precis utanför huset och där vek sig cykeln utan förvarning. Fast det beror ju hur man cyklar också.
 
Jag vet en som heter bUs som jag faktiskt träffade av en slump vid denna zon igår. Han har hjälm när han turfar, men då kör han aggresivt också ;)
 
Själv turfar jag i olika "modes", jag kan vara i ett glidar-mode, då jag cruisar runt lugnt och halvsnabbt. Och ibland kickar min tävlingsinstinkt in där det är många på kartan som kan blockera en.
 
 
 

Starka armen 200z

Det blev tillslut en stark arm på min profil, och en Restless. Dessvärre failade jag stort och försov mig precis efter jag fått Restless. Men Insomnia får jag ta en annan gång ;) Nöjd med min prestation i vilket fall!

Det var ganska komiskt, jag visste att jag tagit 70~ zoner på morgonen mellan 00:00 - 04:00. Sen tog jag 65 zoner mellan 14:00 - 18:00. Men när det väl kom till sista spurten så tappade jag bort räkningen och körde bara på, i hopp om att få den fina starka armen. Blev lite skraj där ett tag när det var en 45 minuter kvar och jag ej hade fått den än.

Min GPS på cykeldatorn fick frispel och la till några mil, har dock ingen aning hur det gick till.

 
 
 
 

Restless + Insomnia + El Staminatore samtidigt?!

Ja, nu ska jag försöka mig på något riktigt kul! Som rubriken är skriven, går det verkligen att göra alla tre inom samma dygn? Vad tror ni?
 
Dessutom hittade jag en fin uppsatt sticker på zonen Umebrigde, även kallad cykelbron. Då passade jag på att kort på det med utsikt. Mycket stiligt!
 
Och sedan hittade jag världens roligaste videoklipp på Youtube. Jag skulle lätt kunna sitta hela Insomnia och garva åt det. 

Det här är iallafall min strategi:
 
El staminatore:
 
Starta någon gång efter 00:00 och köra i 4~ timmar, sedan vänta till 12:00 på dagen, köra 2-3 timmar då. Och sedan ta resten på kvällen, låter väl som en riktigt bra plan ;)
 
 
Restless/Insomnia:
 
 
 
 
 
Zonstart:
1: 21:55 - Check
2: 22:05 - Check
 
3: 23:55 - Check
4: 00:05 - Check
 
5: 01:55 - Check
6: 02:05 - Check
 
7: 03:55 - Check (03:57)
8: 04:05 - Check (04:04)
 
9: 05:55   - Check (05:51)
10: 06:05 - Check (06:05)
 
11: 07:55 - Check (07:55)
12: 08:05 - Check (08:03)
 
 
 Restless - Check!
 
 
 
 
13: 09:55 - Fail! Sov igenom mitt alarm
14: 10:05
 
15: 11:55
16: 12:05
 
17: 13:55
18: 14:05
 
19: 15:55
20: 16:05
 
21: 17:55
22: 18:05
 
23: 19:55
24: 20:05
 

Gårdagens zontagningsrunda

Träffade på MrDinco imorse precis vid hans zon, Raspzone. Kallt och jävligt var det.
 
Var och kollade på dubbdäck idag på Team Sportia, dessvärre hade dem bara 28 tums dubbdäck, och på 29 tums fälgar blir de väldigt smala. Så min jakt på dubbdäck i 29tum fortsätter. Hade tänkt besöka CM Cykel imorgon och kolla in deras sortiment.
 
Dessutom har jag beställt massor av saker från denna sida som kommer om 2-5 dagar, säkert före mina kina-saker. Det känns som de tar för evigt, kanske för att man är otålig, och vill ha allt med det samma! :)
 
Och såklart bjuder jag på en bild på gårdagens skörd.
 
 
 

2 kungar i Umeå

Tog ett ganska kungligt (hehe) screenshot påväg hem från jobbet idag. Det snöade förövrligt i Umeå ikväll/inatt. Snart kommer vintern och då äre vinter-turfning som gäller!

Jag mötte även upp Fredde7O för att lämna igen hans monster till cykellyse! Rekommenderar starkt att köpa ett liknande med samma typ av lampa. Har beställt 4 st som lär komma framöver. Om det är någon som inte har möjlighet att köpa från ebay kommer jag sälja ett utav de fyra. Här finns även en förträfflig video på hur starka dessa lampor är! http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=luaASDQ058E
 
Jag öppnade även paketet som jag fick på posten idag, och det var inte min cykel-mobilhållare. Värsta besviken när det var något skit jag beställt för en månad sedan.
 

Medalj + aktivitet + paket

Nu hade jag tänkt skriva lite snabbt om vad som hänt på sistone. Vi kan börja med att jag fått ett paket på posten, troligtvis är det min nya cykel-mobilhållare som är vattentät, en recension kommer senare.

Jag mötte upp MrDinco i centrum vid Advisehouse för en mycket trevlig pratstund om allt och ingenting. Inte långt därefter blev det race till Umebrigde mot MarresmacK, som tur var har han en militärcykel så jag vann ;)
 
Sist men inte minst, en ny medalj bland samlingen! Och inte vilken medalj som helst!

Take-2500
This medal is distributed as you perform 2500 takeovers in total. (revisits not included)

Holders: 72

 

 
 

Kungligt väder!

Såklart ska solen vara framme när man jobbar hela dagen idag, men man ska inte vara bitter för det! Ikväll blir det lite kvällsturf påväg hem från jobbet. Och ojj vilket väder det kommer bli imorgon, det är ju trots allt bara en prognos. De har ju haft fel innan men imorgon känns som en bra dag!

Taget från yr.no

Turf-rundan 2012-10-12

Detta var gårdagens runda, folk hade varit och saboterat mitt fina gröna på öst på stan och universitetet, men det är ju sånt man får räkna med när man kör en lång runda.

Jag mötte även shadow4 på vägen hem från en kompis vid midnatt på denna zon, det utbyttes dock bara ett snabbt hej när han susade förbi mig och min flickvän.
 
Jag var tvungen att ta ett screenshot på min första zon som jag gjorde en re-visit på. Hehe! Kanske beskriver hur konkurrensen är i Umeå.
 
 
 

250 Unique

För två eller tre dagar sedan tog jag en fin medalj när jag var ute på en långrunda runt nydala blandannat. Det var tack vare rundan i Sundsvall som jag kunde kassera in denna blåa skönhet!
 
Nu är det dags för en långrunda, perfekt väder och hela stan som väntar på att davetheone ska komma och plocka poäng i massor!

Såhär ser medaljen ut:

 
      250 Unique
 
      This medal is worn by the super turf-fellow who grabbed at least two hundred and fifty (250)
      different zones.
 
  Holders: 113
 

Level 30 - Grand Conquistador

Igår påvägen hem från jobbet blev jag den näst sista nivån på min profil, nämligen level 30! Det kändes skönt att äntligen bli level 30 som alla andra veteraner! Men vissa har ju varit ihärdiga och även tagit nivå 31, Turf Master. Det är en utmaning i sig. Kanske får vi se den i vinter eller nästa sommar? Vem vet.
 
Jag har varit riktigt seg på morgonarna då jag jobbar dagspass, hade planer på att turfa någon timme innan men har bara inte pallat med det. Men nu ska det bli ändring på det. Kliva upp lite tidigare har väl inte någon dött av, eller?


Gårdagens runda

Jag köpte en Garmin Egde 205 beggat för en ynka hundralapp förra veckan. Igår cyklade jag en runda med den och den funkade finfint! Det bästa med den är att jag faktiskt ser hur långt jag cyklat istället för fågelvägen på warded. Dessutom har den hastighetsmätare! 
 

Punktering.. IGEN!

Ja, vad ska man säga? Dessa j*vla glasbitar överallt! Kände bara hur less jag blev igår när det blev punktering igen efter jobbet dessutom, fick det vid preem på haga. Gick in till stan, men sen fick jag den brilljanta idén att försöka pumpa däcket och cykla ändå. Javisst funkade det, för det var ju pyspunka, en seg sådan! Kunde ta mig mellan pumpstationerna påvägen hem i centrum. Nu på morgonen håller jag på att fixa skiten med ett stenålders-kit. Håller tummarna att limmet håller.
 
Ska svänga förbi CM Cykel på Teg för att inhandla lite förnödenheter såsom slangar och en akut-skumpump. Förövrigt ser det ut som rost på min skivbroms, men så är fallet icke.
 
Men nu är det en ny dag, och nya zoner att ta från alla nykomlingar! Se upp i backen!

Skannade bilder på reportaget i VK den 5:e oktober

Jag frågade Lelin om jag fick lägga ut hennes skannade bilder från VK den 5:e, och det fick jag! Trevlig läsning!
Reportaget har även genererat många nya ansikten som är på jakt efter zoner i Umeå.
 
 
 

Sundsvalls-rundan

Efter att ha varit uppe i skidbacken och jävlats med en zon fortsatte äventyret. Inte nog med det, halvvägs får man punktering på bakhjulet och man vurpar nästan i nedförsbacke. Men som tur var hade jag en extra slang med mig för sådana här situationer. Se och lär! I slutet tog jag en välbehövlig skitpaus på Statoil, var nödig när jag började rundan men sen gick det inte att hålla sig längre. Efter många konstiga blickar och bravader är jag tillbaka helskinnad på hotellet. Och såklart lite bilder :-)

Ikea och Sundsvall

Detta blir alltså första inlägget från mobilappen, hoppas den håller standarden.Håller tummarna för bra väder i Sundsvall, annars lär mobilen bli fuktskadad. Men då har jag en anledning att köpa en ny!

VK-artikel, dagens runda mm.

Ja, vi kan ju börja med den fina artikeln i VK. Idag är turf med i tidningen, till och med på första sidan! Vill ni läsa artikeln kan ni skriva till mig privat så skickar jag skannade bilder från tidningen. Jag var inne på VK's huvudkontor och fick en tidning under turf-rundan idag. Kungligt värre!
 
Jag fick även låna Fredde7O's cykellampor för min visit i Sundsvall imorgon, mycket uppskattat ska du veta!
Kommer göra en recension på denna fina manick innan jag lämnar tillbaka den, vilket lär komma upp inom några dagar.
 
Tydligen så gick jag upp i level under dagens runda också! Såhär såg detta ut, level 29 närmare bestämt!
Mycket nytt folk på spelet redan imorse efter VK-artikeln idag. Roligt att se!
Där har vi även dagens runda:
Teg -> Centrum ->Öst på stan -> Sjukhuset -> Universitetsområdet -> IKSU -> Nydalahöjd -> Mariehem -> Berghem -> Öst på stan igen -> Haga -> Nästan upp till sandahöjd -> I20-området -> Västerslätt -> Väst på stan -> Centrum -> Tillbaka till Teg.
 
Var tvungen att fota denna fina skylt vid en av Umeås zoner, nämligen BlueZone.

Medalj + aktivitet

Det har hänt sjukt mycket nu, men jag börjar med att lägga ut det som hänt precis. Det blev galet mycket turfing idag, och en grym middag med motståndarna på Bishops i centrala Umeå.
 
Denna fina medalj fick jag när jag körde rundan hem från turf-träffen, mycket fin!

Staminator - Belongs to those very great turfers who takes at least 100 zones in 24 hours (00-24).
 
Och etta på flest tagna zoner idag. Ligger 8:a i världen nu, tagga medaljplats iallafall!

Ny level

Nostalgitripp när man går upp i level :)
 

Möte med andra turfare

Alltid lika kul att stöta ihop med andra människor som turfar. Denna morgon var det Lelin jag mötte vid IksuField påväg till jobbet. Hon hade problem med GPS:en och kunde ej ta den just när jag kom, men snäll som jag är fortsatte jag till nästa zon istället.
 
Såklart ska det vara skinande sol när man sitter på jobbet och ej kan turfa.. men deppig ska man ej vara. Ladda batterierna tills ikväll!

Idioter som kör bil

Inte nog med att jag nästan blev överkörd en gång idag, jag blev det nästan två gånger!
Båda gångerna av idioter som inte kollar i rondellen före de kör in.
 
Första gången: Döbelnspark-rondellen kl 07:40. En man i medelålder sitter och pratar i telefon som inte ser mig och håller på att köra på i sidan/bakifrån. Det var inte många centimeter som skilde. Om du som körde läser detta, jag hoppas verkligen att du blir av med körkortet i snar framtid.
 
Andra gången: Riksvägens-rondellen kl 11:20. En tant i 45-50 årsåldern. Det värsta tunnelseendet jag har sett. Kollar inte ens lite in i rondellen. Bilisten höll på att klippa mig i framdäcket, men som tur är jag awesome och hinner manövrera åt sidan, samtidigt som jag visar finger i stundens hetta. Jag vet att man ej bör göra sådant men denna bilisten gjorde detta mer än rättfärdigat för mig. 
 
Skit ska skit ha, nästa gång blir det att ta registreringsnumret och skälla ut dem i telefon.
 
Så tänk på det turfare, lita aldrig på en bilist. Speciellt inte sådana som turfar!
 
Och såklart dagens runda:

Dag 1 Oktober-omgången!

 
 
Här var precis innan jag gav upp pågrund av för kraftigt regn. Fick iallafall kronan ;)
Kul att se R@W ute, som jag mötte förra året vid iksu. Det var även han som tipsade mig om en extern laddare till mobilen när man är ute!

RSS 2.0